diumenge, 1 de març de 2009

LA BATALLA DEL PONT DE GOI

Enguany és el bicentenari de La Batalla de Valls (25 de febrer de 1809) i aquest dissabte es va fer una recreació històrica al mateix lloc. El Francesc Murillo (historiador i especialista del patrimoni vallenc) anava explicant com s'havia desenvolupat la Batalla i el grup de La Albuera (Extremadura) anava fent la recreació.
Molt interessant, llàstima que trigarem 100 anys més per a que els vallencs puguem gaudir d'aquest espai tant oblidat i tan fantàstic, ja que havia estat poblat des de la prehistòria i on havia viscut Claudi el moliner, un bandoler.
Un espai fluvial amb moltes possibilitats (riu Francolí) adequat per a que les escoles de les contrades puguin fer estudis històrics i naturals.
Si us voleu endinsar una miqueta us aconsello fer una visita al bloc del Jordi Ferré, De tard en tard , al bloc de la Margarida Aritzeta, La maleta sarda, o el bloc de BTT La Pera.

8 comentaris:

Margarida Aritzeta ha dit...

Felicitats, Cèlia, per aquest esplèndid reportatge fotogràfic. Tens raó, llàstima que ens acostem al riu només un cop cada cent anys, valdria la pena apofitar-lo més

zel ha dit...

Vaig a fer coneixença, que em fa falta, tant a propet i tantes meravelles que no conec...Gràcies!

Carme Rosanas ha dit...

Ui! quants enllaços i quanta informació, vaig a veure-ho a poc a poc.

Striper ha dit...

Realment desconexia tot aixo , sempre es interesant apendre coses noves. Petons.

Angels ha dit...

Què xulo Cèlia!!
Unes fotos esplèndides...
Salut!

Anònim ha dit...

Bé, ja m'han comentat que s'han fet excursions i sortides, que s'hi han fet castells i la batalla m'encanta com m'encantava passar-hi amb bicicleta i nar a la terra que tenim just al costat, i saber història del què tenim a prop sempre agrada, moltes gràcies per a publicar-ho :) per cert,tinc pensat fer un escrit amb una foto que els nens del poble coneixeran :)

Laura ha dit...

Caram, Cèlia, ara també tenim informació històrica i cultural interessant per agrair-te! Doncs això, gràcies, quantes coses que ignorem!!!

Mon ha dit...

ostres que bonic i jo m'ho vaig perdre...ufff llastima

BENVINGUTS I BENVINGUDES


Get a Voki now!

ARMARI DE PENSAMENTS I EMOCIONS

Aquesta transparència no té cap pretensió literària. És la meva manera d'endreçar l'armari dels pensaments i les emocions. De la poesia n'agafo la carcassa, mai l'estructura perquè no seria la meva manera d'expressar les transparències...

Companya de confidències i secrets, escoltes cants i desencants. Amb l'ull cluc, sense menar enlloc